Solnedgång som omslagsbild till listan på influencers
Inspiration

11 influencers du bara måste följa just nu

Sociala medier och framförallt Instagram har sin storhetstid just nu. Vi gillar, följer och postar nästan hela tiden, Men vem ska man följa? Här är listan på influencers du borde kolla in – i Sverige och utomlands.

Sverige:

Christina Kiviniemi

@christnia_

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Christina (@christnia_)

Christina Kiviniemi är en sann influencerskatt. 19-åringen som bara är i början av sin karriär har redan arbetat med både företag och fotografer. En riktig Kiviniemi-bild är snyggt positionerad, välbearbetad och personlig. 

Karin Lind 

@stilbloggen

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Stilbloggen (@stilbloggen)

Karin Lind är en 28-åring med en unik stil. På hennes blogg får man ta del av hennes stiltips och hur man sätter ihop en garderob med plagg som inte bara är klimatsmarta, utan också användbara. Bloggen har en spännande inriktning om dräkthistoria, något som kanske låter lite otippat, men som varje modelejon borde intressera sig för. 

Karin erbjuder även personal shopping (dvs. att hon kan hjälpa till med att hitta plagg eller bygga garderober).

Johanna-Catharina Edin

@franksay

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Johanna-Catharina Edin (@franksay)

Kite-surfaren Johanna Catharina Edin reser runt hela världen för sin passion. Hon tar bilder överallt, surfbrädan i högsta hugg, ute på vattnet eller inne på land. Och det mest fantastiska är att bilderna ser helt magiska ut. De kan få vilken soffpotatis som helst att vilja ta sig ut och göra modiga saker. Hon delar med sig av sina äventyr och samarbeten och behåller alltid samma vackra estetik.

Matilda Holmberg

@mholmberg_

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Matilda (@mholmberg_)

Matilda Holmberg är kanske den minsta influencern på listan men hon har antagligen bäst stil. På sin instagram delar hon med sig av outfits, tips på plagg och selfies med riktigt snygga ögonbryn. Om din estetik är modern men laid back, neutrala färger och välkomponerade bilder, är det till Matilda du ska vända dig. 

Frida Wiman

@fridawiman

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av F R I D A (@fridawiman)

På Frida Wimans instagram får man nästan en sorts bilddagbok. I tillägg till sitt vardagsliv delar hon med sig av outfits, resor och vänner. Frida är värd att följa för den som gillar något modernt, stilfullt och ungt. Hennes livfulla men stilrena bilder är perfekt för den som inspireras av organiserat kaos.

Utomlands:

Dakota Lynne

@missdakotalynne

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av dakota lynne (@missdakotalynne)

Med en instagram-biografi som säger “sustainable style + minimal living” är det svårt att inte bli nyfiken. Dakota Lynne är en ung kvinna från Portland, USA som lägger upp bilder med ett nude-igt färgtema som varvar behag-väckande selfies med resor och landskap.

Dakota har även en youtube-kanal som bjuder på kreativ och unik video.

Hennes engagemang i “sustainable living”- trenden gör att hon genom sin stil även delar med sig av sin livsstil, som kan vara mycket inspirerande för en ungdom som vill vara miljövänlig samtidigt som ekonomisk.

Maddy Buckmaster

@baddymuckmaster

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Maddy Buckmaster (@baddymuckmaster)

Maddy Buckmaster delar med sig av bilder som ger starka franska vibbar. Hennes stil är inte bara snygg att se på, den är också tankeväckande. Inte sällan gör hennes outfits statements om samhällets syn på kvinnors kroppar, och saknaden av vissa plagg i vissa bilder blir lika effektfull som om där hade varit ett välgenomtänkt plagg. Maddy är därmed en otroligt skicklig stylist.

Mila

@Milastva

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av 𝓜𝓲𝓵𝓪 (@milastva)

Mila är expert på ett välplanerat flöde. Hon ser ut som en blandning av Bella Hadid och Maddie Ziegler och postar vardagliga bilder som man gärna vill se mer av. Hon använder också instagram-stories mycket, vilket är väldigt i tiden just nu, och gör det lätt att hänga med i hennes liv.

Savanah Cane

@savanahcane

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Savanah Cane (@savanahcane)

Även Savanah Cane färgstark modell som låter oss följa med på hennes äventyr i olika länder. Hennes bilder sprider glädje och väcker intresse inför hennes liv och verksamhet. En må-bra instagram, helt enkelt.

Madeleine Andren

@madeleineandren

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av BALI MODEL | ISLAND BABE 🌸🐚🌊 (@madeleineandren)

Frilansande modellen Madeleine Andren delar med sig av både sin starka personlighet och härliga bikinibilder. Hennes flöde är uppmärksamhetsväckande och motiverande för den som gillar att resa och att vara produktiv. En perfekt instagram för en ung entreprenör att följa.

Maja Lundgren

@majaalundgren

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Maja Lundgren 💫✨ (@majaalundgren)

Om du är någon som blir inspirerad av andras självsäkerhet är Maja Lundgrens Instagram den perfekta. Hon delar ett vågat men professionellt flöde och tar sitt jobb seriöst. Maja Lundgren är en hårt arbetande modell som gärna visar både sitt arbete och sin ihärdighet på sin Instagram.


Influencerna i denna guide är handplockade av Alissa och har inte betalat oss något för detta inlägg.

Är du aspirerande influencer och skulle vilja att vi skrev om dig? Hör av dig och presentera dig för oss! Vi är alltid på jakt efter lovande samarbeten.

Betygsätt denna guide

LÄS OCKSÅ:
Gå din egen väg
Upcycling – framtidens mode
Kapselgarderob för hösten och vintern 2020