Klänningar

Ida Sjöstedt bröllopsklänningar 2020 – De vackraste modellerna

Vi på Alissa älskar kärlek och inget firande är lika roligt och glädjefyllt som bröllopsfesten, åtminstone när allt går som planerat. Och visst finns det mycket att planera! En av de viktigaste delarna är att klura ut vad man ska ha på sig på den stora dagen. Som med allt är det en bra idé att vara ute i god tid så du slipper stressa. Du kan också börja fundera på eventuella traditioner och oskrivna regler du bör följa.

Till din hjälp har vi i denna artikel samlat Ida Sjöstedts finaste högtids- och festklänningar. Här får du 37 bröllopsklänningar för både brud och besökare. Vi svarar också på de vanligaste modefrågorna gällande bröllop. ❤

Innehållsförteckning

Vita brudklänningar

Kortärmad lång vit bröllopsklänning med blommor.

1. En lång vacker bröllopsklänning med spets och blomdetaljer från Ida Sjöstedt. Klänningen har korta ärmar och har ett kortare släp baktill. Se fler bilder och köp här.

Lång vit bröllopsklänning med bara axlar och blommor.

2. Lång benvit brudklänning med a-linje form och vackra blomdetaljer. Klänningen kan bäras off shoulder. Se fler bilder och köp här.

Vit bröllopsklänning i spets med korta ärmar.

3. A-linjeformad spetsklänning i vitt som passar som brudklänning. Klänningen har en hög halsringning samt korta ärmar. Se fler bilder och köp här.

Kortärmad vit bröllopsklänning med spets.

4. Benvit bröllopsklänning med spetsdetaljer, hjärtformad skärning fram samt öppen rygg. Klänningen är a-linjeformad. Se fler bilder och köp här.

Lång vit chiffongklänning med spets och korta ärmar.

5. Bröllopsklänning i vit chiffong och med spetsdetaljer samt korta ärmar. Klänningen har ett avtagbart band i midjan. Se fler bilder och köp här.

Vit bröllopsklänning med spets och långa ärmar.

6. En Ida Sjöstedt bröllopsklänning med vackert fall, långa genomskinliga ärmar, samt vackra spetsdetaljer. Se fler bilder och köp här.

Lång vit v-ringad brudklänning med volang.

7. Benvit pärlbroderad brudklänning med volang upptill. Klänningen är djupt v-ringad och ärmlös. Se fler bilder och köp här.

Lång vit mönstrad ärmlös bröllopsklänning i mesh.

8. A-linjeformad bröllopsklänning i mönstrad mesh. Den v-ringade klänningen har även vackra rosettdetaljer på axlarna. Se fler bilder och köp här.

Vit v-ringad långklänning till bröllop med tunna axelband.

9. Vit v-ringad bröllopsklänning med tunna axelband som korsas i ryggen. Klänningen har fina blomdetaljer samt kortare släp. Se fler bilder och köp här.

Miniklänningar

Kort blommönstrad finklänning.

10. Somrig blommönstrad Ida Sjöstedt miniklänning i beige. Klänningen har ett skärp i midjan samt korta ärmar. Se fler bilder och köp här.

Blommönstrad asymmetrisk midiklänning med volang.

11. Festlig rosa midiklänning i ett blommigt mönster. Klänningen har en härlig asymmetrisk kjol och volanger fram. Se fler bilder och köp här.

Mönstrad miniklänning med tunna axelband.

12. A-linjeformad miniklänning med multifärgat mönster och tunna axelband. Klänningen har gulddetaljer samt knytband i midjan. Se fler bilder och köp här.

Rosa v-ringad miniklänning.

13. Supersöt rosa miniklänning med volanger nertill och vita spetsdetaljer. Se fler bilder och köp här.

Vit klänning med blomdetaljer.

14. Champagnefärgad bröllopsklänning i minilängd, med brodyr och blomdetaljer. Klänningen har en öppen rygg och går att bäras off shoulder. Se fler bilder och köp här.

Kort vit spetsklänning.

15. Figurnära vit spetsklänning med partier i mönstrad mesh. Miniklänningen har en hög halsringning samt korta ärmar. Se fler bilder och köp här.

Lästips: Spana in vår nya guide till tyllkjolar från Ida Sjöstedt!

Vit miniklänning för fest.

16. Benvit finklänning med påsydda blomdetaljer och knytband i midjan. Klänningen har tunna axelband. Se fler bilder och köp här.

Midiklänningar

Champagne midiklänning med paljetter.

17. Festlig midiklänning i halterneck-modell. Klänningen är täckt av silvriga paljetter och detaljer. Se fler bilder och köp här.

Champagne midiklänning med silvriga detaljer.

18. Vacker långärmad midiklänning i champagne för bröllop och andra finare tillfällen. Klänningen har silvriga detaljer och markerad midja. Se fler bilder och köp här.

Blommönstrad midiklänning med volanger.

19. Blommig midiklänning i drop waist modell, perfekt för ett sommarbröllop. Klänningen är långärmad med volanger. Se fler bilder och köp här.

Blommönstrad rosa midiklänning.

20. Härlig pastellrosa blommig klänning i midilängd med hög hals och korta ärmar. Se fler bilder och köp här.

Maxiklänningar

Blommönstrad rosa långklänning med volanger.

21. Lång blommönstrad festklänning med off shoulder design, stora volanger samt påsydda blomdetaljer. Se fler bilder och köp här.

Blommönstrad svart långklänning.

22. Lång blommig klänning av mörkare slag för höst- och vinterbröllop. Klänningen är långärmad och har en rundad hals. Se fler bilder och köp här.

Rosa figurnära v-ringad klänning.

23. V-ringad festlig figurnära långklänning i ljusrosa. Klänningen är täckt av påsydda blomdetaljer och har korta ärmar. Se fler bilder och köp här.

Svart miniklänning i spets.

24. Festlig svart spetsklänning i minilängd genomskinliga partier och öppen rygg. Se fler bilder och köp här.

Svart midiklänning med skärp.

25. Elegant svart midiklänning till alla möjliga festliga tillfällen. Klänningen är kortärmad med ett skärp i midjan. Se fler bilder och köp här.

Svart spetsklänning i midilängd.

26. Jättefin långärmad spetsklänning i midilängd som passar perfekt till ett höst- eller vinterbröllop. Se fler bilder och köp här.

Svart maxiklänning med spetsdetaljer.

27. Fin svart Ida Sjöstedt långklänning med spetsdetaljer samt mönstrad mesh. Se fler bilder och köp här.

Svart maxiklänning med långa ärmar.

28. Härlig lång svart klänning med genomskinliga långa ärmar och hjärtformad skärning fram. Se fler bilder och köp här.

Blommig svart miniklänning.

29. Mörk blommig miniklänning från Ida Sjöstedt med korta ärmar och markerad midja. Se fler bilder och köp här.

Toppar och kjolar

Vit tyllkjol i midilängd.

30. Härlig vit Ida Sjöstedt tyllkjol i midilängd som passar till alla toppar. Se fler bilder och köp här.

Lång vit tyllkjol.

31. Lång vit Ida Sjöstedt tyllkjol som är fodrad. Se fler bilder och köp här.

Rosa tyllkjol i knälängd.

32. Jättefin fodrad rosa tyllkjol i knälängd. Helt perfekt till finare tillfällen. Se fler bilder och köp här.

Rosa chiffongkjol i knälängd.

33. Knälång kjol i rosa chiffong. Kjolen har ett spänne i midjan. Se fler bilder och köp här.

Vit topp med blomdetaljer.

34. Benvit off shoulder topp med påsydda blommiga detaljer. Se fler bilder och köp här.

Vit meshtopp med tyll.

35. Festlig vit v-ringad topp med pärldekorerad mesh samt tyll upptill. Se fler bilder och köp här.

Vit topp av spets.

36. Kortärmad vit topp av spets med mönstrad mesh. Se fler bilder och köp här.

Vit topp med blomdetaljer.

37. Vit genomskinlig kortärmad topp med påsydda blomdetaljer. Se fler bilder och köp här.


❤ Hur formellt ska man klä sig till bröllop?

Det är upp till brudparet att bestämma hur formell klädkoden är på bröllopet. Oftast står det med i inbjudan. Idag är det vanligt att bröllop har fri klädsel, men tänk på att det ändå gäller att man ska vara finare klädd än vanligt. Denna klädkod kallas ibland ”finare vardag”. För tjejer betyder det oftast kjol eller klänning, men det finns förstås andra sätt att klä upp sig också med exempelvis finare toppar, skor och smycken. Oavsett bröllopets klädkod bör man följa tumregeln att besökarna inte ska klä sig finare än brudparet.

❤ Får man ha på sig vitt på bröllop?

Traditionellt är den vita klänningen reserverad för endast bruden. Vita skor, vit topp eller liknande får man ha som besökare, så länge det inte utgör en alltför stor del av din klädsel. Det kan förstås vara så att bruden väljer att bära en helt annan färg, eller att det inte finns en brud, men det är säkrast att följa denna regel ändå utav respekt.

❤ Får man ha på sig svart eller rött på bröllop?

Svart och rött är också färger som man ibland säger inte ska bäras till bröllop. För många är dessa traditioner inte så viktiga men du bör alltid fråga brudparet innan om du är osäker så slipper du kliva på tår i onödan.