Klänningar

Ida Sjöstedt bröllopsklänningar 2021 – De vackraste modellerna

Vi på Alissa älskar kärlek och inget firande är lika roligt och glädjefyllt som bröllopsfesten, åtminstone när allt går som planerat. Och visst finns det mycket att planera! En av de viktigaste delarna är att klura ut vad man ska ha på sig på den stora dagen. Som med allt är det en bra idé att vara ute i god tid så du slipper stressa. Du kan också börja fundera på eventuella traditioner och oskrivna regler du bör följa.

Till din hjälp har vi i denna artikel samlat Ida Sjöstedts finaste högtids- och festklänningar. Här får du 34 bröllopsklänningar för både brud och besökare. Vi svarar också på de vanligaste modefrågorna gällande bröllop. ❤

Innehållsförteckning

Vita brudklänningar

Champagne miniklänning med tyll och pärlor.

1. Festlig miniklännin med skruning som ett v i fram och bak. Klänningen är täckt av tyll med volanger och gulliga pärlor. Se fler bilder och köp här.

Vit bröllopsklänning med spets och långa ärmar.

2. En Ida Sjöstedt bröllopsklänning med vackert fall, långa genomskinliga ärmar, samt vackra spetsdetaljer. Se fler bilder och köp här.

Vit bröllopsklänning med en vacker kjol i stum kvalité och spets i toppen. Den här klänningen är ett billigare alternativ då den är gjord i ett samarbete mellan Ida Sjöstedt och Bubbleroom.

3. A-linjeformad spetsklänning i vitt som passar som brudklänning. Klänningen har en hög halsringning samt korta ärmar. Se fler bilder och köp här.

Kortärmad vit bröllopsklänning med meshtyg och blommor.

4. Benvit bröllopsklänning med meshtyg med blommor, v-ringning fram och bak samt ett svart band i midjan. Se fler bilder och köp här.

Vit miniklänning med spetsdetaljer.

5. Fin vit Ida Sjöstedt miniklänning med spetsdetaljer samt mönstrad mesh. Se fler bilder och köp här.

Blommönstrad miniklänning med tunna axelband.

6. Blommig miniklänning i drop waist modell, perfekt för ett sommarbröllop. Klänningen har tunna axelband som korsas längst den öppna ryggen. Se fler bilder och köp här.

Lång vit bröllopsklänning med korta ärmar och blommor.

7. Lång vit brudklänning med v-ringad form och vackra blomdetaljer. Klänningen har en t-shirtärm och är i tight passform. Se fler bilder och köp här.

Kortärmad lång vit bröllopsklänning med blommor.

8. En lång vacker bröllopsklänning med spetsdetaljer från Ida Sjöstedt. Klänningen har korta ärmar och har ett kortare släp baktill. Ryggen är djup. Se fler bilder och köp här.

Vit miniklänning för fest.

9. Benvit finklänning med påsydda blomdetaljer med en klockad kjol. Klänningen har en hjärtformad skurning fram och t-shirtärm. Blir det fest efter bröllopet? Då kan bruden bära den här läckerbiten. Se fler bilder och köp här.

Toppar och kjolar

Grön tyllkjol i midilängd.

10. Härlig grön Ida Sjöstedt tyllkjol i midilängd som passar till alla toppar. Se fler bilder och köp här.

Svart tröja i mesh med broderi och silvriga detaljer.

11. Härlig tröja som funkar för många festtillfällen. Matcha med kostymbyxor eller en enkel kjol så är din outfit 10/10. Se fler bilder och köp här.

Svart midikjol med tyll.

12. Elegant svart midikjol till alla möjliga festliga tillfällen. Kjolen är i tyll och har en medellång längd. Se fler bilder och köp här.

Rosa chiffongkjol i knälängd.

13. Knälång kjol i rosa chiffong. Kjolen har ett satinband i midjan. Se fler bilder och köp här.

Lång cremefärgad kjol med broderade detaljer.

14. Lång cremefärgad Ida Sjöstedt kjol som är fodrad och med broderade detaljer. Se fler bilder och köp här.

Cremefärgad tyllkjol i knälängd.

15. Jättefin fodrad creme-tyllkjol i knälängd. Helt perfekt till finare tillfällen. Se fler bilder och köp här.

Blå topp med blomdetaljer och puffärm.

16. Blå topp med ballongärm i trekvarts och resår i midjan. Mönstret på toppen är blommigt och med en enkel kjol är denna ett perfekt val om du ska på bröllop. Se fler bilder och köp här.

Vit klänning med blomdetaljer.

17. Champagnefärgad bröllopstopp med blomdetaljer. Tröjan är i mesh med foder under och går att bäras off shoulder. Se fler bilder och köp här.

Vit topp av spets.

18. Kortärmad vit topp av spets med mönstrad mesh. Se fler bilder och köp här.

Vit meshtopp med tyll.

19. Festlig vit v-ringad topp med pärldekorerad mesh samt tyll upptill. Se fler bilder och köp här.

Maxiklänningar

Lång cremefärgad brudklänning med en rak kjol och långa ärmar.

20. Benvit blombroderad brudklänning i en rak modell med långa ärmar. Halsringningen är hjärtformad och ärmarna är något genomskinliga. Se fler bilder och köp här.

Rosa off-shoulder maxiklänning.

21. Supersöt rosa maxiklänning med blommor och axlar med off-sholder. Se fler bilder och köp här.

Lång ljusrosa mönstrad kortärmad bröllopsklänning i mesh.

22. Vringad bröllopsklänning i tyll och mesh. Klänningen har vackra blomdetaljer fram och en stor rosett i ryggen. Se fler bilder och köp här.

Miniklänningar

Svart miniklänning med guldiga detaljer.

23. Svart miniklänning från Ida Sjöstedt med korta ärmar och guldiga detaljer. Se fler bilder och köp här.

Silverfärgad rak miniklänning med långa ärmar.

24. Vacker långärmad miniklänning i silver för bröllop och andra finare tillfällen. Klänningen är i en skön och stretchig kvalite samt har knapplås i nacken. Se fler bilder och köp här.

Blommig och beige miniklänning med mesh-ärmar.

25. Miniklänning med hjärtformad skurning i fram och blommor längst hela klänningen. Ärmarna är i mesh och kring midjan finns ett guldfärgat bälte som formar klänningen efter kroppen. Se fler bilder och köp här.

Kort beige tyllklänning.

26. Klänning med tyll i beiget och ett guldigt bälte i midjan. Den är tillverkad i delvis återvunnen polyester och FSC certifierat acetat. Ärmarna på klänningen är korta och kring bysten är en v-skärning. Se fler bilder och köp här.

Kort blommönstrad finklänning.

27. Somrig blommönstrad Ida Sjöstedt miniklänning i blått. Klänningen är rak i formen med och har ballongärmar i trekvarts. Se fler bilder och köp här.

Midiklänningar

Blommönstrad blå midiklänning.

28. Härlig babyblå blommig klänning i midilängd med hög hals och långa ärmar. Se fler bilder och köp här.

Pulderrosa klänning i midilängd med långa ärmar i blankt tyg.

29. Medellång glansig klänning i puderrosa. Ärmarna är långa och kring halsen är den knuten. Se fler bilder och köp här.

Svart elegnat klänning med långa ärmar och knälång.

30. Svart elegant klänning. Den här är i en knälång längd och har långa ärmar. I midjan finns ett band som går att justera. Se fler bilder och köp här.

Blommönstrad midiklänning med långa ärmar och bälte i midjan.

31. Festlig avart/rosa midiklänning i ett blommigt mönster. Klänningen har ett snyggt bälte i midjan och ärmarna är långa. Ska du på ett bröllop i vinter? Då kan den här passa perfekt. Se fler bilder och köp här.

Svarta brudklänningar

Svart spetsklänning i maxilängd.

32. Jättefin långärmad spetsklänning i maxilängd som passar perfekt till ett höst- eller vinterbröllop. Se fler bilder och köp här.

Svart miniklänning i spets.

33. Festlig svart spetsklänning i minilängd genomskinliga partier och högre i halsen. Se fler bilder och köp här.

Blommönstrad svart långklänning.

34. Lång blommig klänning av mörkare slag för höst- och vinterbröllop. Klänningen är i off-shoulder design och har strass kring överdelen. Se fler bilder och köp här.

❤ Hur formellt ska man klä sig till bröllop?

Det är upp till brudparet att bestämma hur formell klädkoden är på bröllopet. Oftast står det med i inbjudan. Idag är det vanligt att bröllop har fri klädsel, men tänk på att det ändå gäller att man ska vara finare klädd än vanligt. Denna klädkod kallas ibland “finare vardag”. För tjejer betyder det oftast kjol eller klänning, men det finns förstås andra sätt att klä upp sig också med exempelvis finare toppar, skor och smycken. Oavsett bröllopets klädkod bör man följa tumregeln att besökarna inte ska klä sig finare än brudparet.

❤ Får man ha på sig vitt på bröllop?

Traditionellt är den vita klänningen reserverad för endast bruden. Vita skor, vit topp eller liknande får man ha som besökare, så länge det inte utgör en alltför stor del av din klädsel. Det kan förstås vara så att bruden väljer att bära en helt annan färg, eller att det inte finns en brud, men det är säkrast att följa denna regel ändå utav respekt.

❤ Får man ha på sig svart eller rött på bröllop?

Svart och rött är också färger som man ibland säger inte ska bäras till bröllop. För många är dessa traditioner inte så viktiga men du bör alltid fråga brudparet innan om du är osäker så slipper du kliva på tår i onödan.

5/5 - (3 votes)

LÄS OCKSÅ:
30 vackra vårklänningar för 2024 – hitta en vårklänning för varje tillfälle!
Känn julandan med 2024:s hetaste julklänningar för dam!
35 snygga nyårsklänningar 2024 i olika prisklasser