Dunjackor är designade för att stöta bort vatten och isolera värme inom sig.
Jackor

25 långa dunjackor i stilren och praktisk design till höst och vinter 2020

I takt med att sommaren stegvis lider mot sitt slut och höstens vindar istället sveper sig in över landet är det dags att uppgradera garderoben med en lämplig övergångsjacka – den långa dunjackan!

Dunjackan är en återkommande klassiker i de allra flestas garderob och de senaste trenderna tyder på att det är den längre dunjackan som för dam är kommande säsongs kap. Med vattenavstötande yttermaterial och foder i dun finns den långa dunjackan i olika modeller och utformningar som passar till varje tillfälle och väderlek. Här har vi samlat allt från lätta dunjackor perfekt för sensommar och höst till de tjockare dunjackorna som används längre in på vintern.

Innehållsförteckning

Långa dunjackor med huva

En längre svart dunjacka med dekorativa dragkedjor och volanger i halsringning och ärmslut.

1. En svart dunjacka i längre modell med dekorativa quiltningar, dragkedjor och volanger i halsringning och ärmslut. Den är praktisk med dragsko i huvan och två fickor framtill förslutna med dragkedjor. Se fler bilder och köp här.

En längre svart dunjacka i glansigt yttermaterial med avtagbar huva från Calvin Klein.

2. En längre svart dunjacka i glansigt yttermaterial från Calvin Klein. Den har en avtagbar huva i dragsko och försluts med dragkedja där fram. Se fler bilder och köp här.

En lång marinblå dunjacka från Parajumpers med glansig finish.

3. En lång marinblå dunjacka från Parajumpers i glansig finish. Den har två fickor framtill, huva med dragsko samt tygpatch med logotyp på vänster arm. Se fler bilder och köp här.

En figurnära svart dunjacka från Moncler.

4. En figurnära svart dunjacka från Moncler med två fickor framtill som försluts med dragkedja och en avtagbar huva som enkelt kan vikas ihop och döljas i kragen. Se fler bilder och köp här.

En lång pastellrosa vadderad jacka från Nelly.

5. En lång pastellrosa polyestervadderad jacka från Nelly med huva. Se fler bilder och köp här.

En brun dunjacka med quiltat mönster och huva från Duno.

6. En brun dunjacka med glansigt quiltat mönster och huva från Duno. Jackan har två dolda framfickor och dragsko i midja och plaggslut. Se fler bilder och köp här.

En svart vind- och vattenavstötande dunjacka med huva från märket Duno.

7. En svart dunjacka från märket Duno med huva, två fickor framtill och muddar i ärmslut. Jackan är vind- och vattenavstötande, den passar alltså lika bra till vintern som till hösten. Se fler bilder och köp här.

En färgstark lila vadderad jacka från Nelly i oversized fit.

8. En färgstark lila polyestervadderad jacka från Nelly. Jackan försluts med dragkedja och tryckknappar framtill samt med ett skärp i midjan. Se fler bilder och köp här.

Långa dunjackor

En längre vadderad svart dunjacka från Svea i enkel och stilren design.

9. En enkel och stilren lång vadderad dunjacka från Svea som stängs med dragkedja och kappa. Jackan har fickor i sidan som även dem stängs med dragkedjor, en innerficka och mudd vid ärmsluten. Se fler bilder och köp här.

En svart dunjacka från Moncler i längre modell och med stickade ärmar.

10. Perfekt till hösten är denna dunjacka från Moncler i längre modell och med stickade ärmar i ull. Den har hög krage och två fickor i sidorna. Se fler bilder och köp här.

En lång svart vadderad jacka från NA-KD med hög krage och knappstängning längs framsidan.

11. En lång svart jacka från NA-KD vadderad med polyester. Jackan har hög krage och knappstängning längs hela framsidan. Se fler bilder och köp här.

En lång beige vadderad jacka från NA-KD i oversized fit.

12. En lång beige vadderad jacka från NA-KD i oversized fit. Den har hög krage, både knapp- och dragkedjestängning samt en dekorativ slit där bak. Se fler bilder och köp här.

En svart vadderad kappa i nylon från Ivy Revel med skärp.

13. Denna svarta kappa från Ivy Revel är gjord i ett quiltat material av nylon och har markerade axlar, dolda tryckknappar och ett skärp i midjan. Se fler bilder och köp här.

Långa dunjackor med päls

En svart dunjacka från Rockandblue med mycket detaljer och avtagbar huva.

14. En svart dunjacka från Rockandblue med dekorativa quiltningar och knappar. Jackan har tre fodrade fickor samt en liten på ärmen med logotyp på, avtagbar huva samt avtagbar fuskpäls på huvan. Se fler bilder och köp här.

En längre svart dunjacka från Hollies med stor avtagbar huva i fuskpäls samt skärp med resår i midjan.

15. En lång svart dunjacka från Hollies med stor avtagbar krage i fuskpäls och dekorativt skärp med resår i midjan. Inifrån är den fodrad med leopardmönstrat foder. Se fler bilder och köp här.

En offwhite längre dunjacka från Chiara Forti med vit fuskpäls.

16. En längre dunjacka från Chiara Forti i färgen offwhite med raka quiltningar över hela jackan. Jackan har en vit avtagbar fuskpäls och det går att köpa till löstagbara fuskpälsar i andra färger. Se fler bilder och köp här.

En svart figursydd dunjacka från Hollies med avdragbar naturpäls från huvan.

17. En snygg svart figursydd dunjacka från Hollies med avdragbar naturpäls. Jackan har dragsko i huva och midja och tre framfickor. Se fler bilder och köp här.

En svart tunnare dunjacka från Cedrico med löstagbar huva och pälskrage.

18. En svart tunnare dunjacka från Cedrico med löstagbar huva samt pälskrage. Jackan har flera fickor med skinndetaljer. Se fler bilder och köp här.

Långa dunjackor i tjockare modell

En vinterjacka i dun från Svea med avdragbar fuskpäls på huvan.

19. En klassisk vinterjacka i dun från Svea med avtagbar pälsimitation i luvan och dragsko både i den höga kragen och i midjan. Se fler bilder och köp här.

En grå dunjacka från Lauren Ralph Lauren med fodrad huva och löstagbar krage i fuskpäls.

20. Denna grå dunjacka från Lauren Ralph Lauren är fodrad i ull och har en luva med löstagbar krage i fuskpäls. Jackan har två snedställda fickor därfram och stängs med dragkedja. Se fler bilder och köp här.

En svart figursydd dunjacka från Canada Goose med fast luva och löstagbar naturpäls.

21. En svart längre figursydd vinterjacka från Canada Goose fodrad med dun. Jackan har flera små skinndetaljer och en fast huva med avtagbar naturpäls. Se fler bilder och köp här.

En grön lång dunjacka från Parajumpers med ett löstagbart spänne i halsen och päls på och i luvan.

22. Denna gröna dunjacka tillhör Parajumpers exklusivaste modeller och har ett löstagbart spänne i halsen och päls på och i luvan. Jackan har två fickor framtill och försluts med tryckknappar och dragkedja. Se fler bilder och köp här.

En svart längre dunjacka från Gant med avtagbar huva med dragsko.

23. En svart längre dunjacka från Gant med avtagbar huva med dragsko. Jackan har två framfickor och stängs med dragkedja. Se fler bilder och köp här.

En svart längre dunjacka från Rockandblue med avtagbar huva och avtagbar fuskpäls.

24. En svart längre dunjacka från Rockandblue med dekorativa tryckknappar och dragkedjor. Jackan har en avtagbar huva med avtagbar fuskpäls. Se fler bilder och köp här.

En figursydd knälång damparkas från Canada Goose fodrad med dun.

25. En figursydd knälång damparkas från Canada Goose fodrad med dun. Jackan har fast huva och ribbstickad insida. Se fler bilder och köp här.


✔️ Vad är en dunjacka?

En dunjacka är en ofta quiltad jacka vadderad med dunfjädrar vanligtvis från and eller gäss. Jackans yttre lager är ofta av textil eller nylon och är designad för att både stöta bort vatten och isolera värme inom sig, vilket är varför dunjackor passar perfekt till kalla höstdagar och vinter.

✔️ Vad är dunjackor bra för?

Dunjackor är designade till att vara vattenavstötande och isolera värme inuti sig, vilket är varför de är så varma. Dessutom är de i regel flexibla jackor som inte klumpigt begränsar rörelse.

✔️ Finns det dunjackor utan dun?

Det finns dunjackor av syntetiskt material, det vill säga vadderade jackor tillverkade av mestadels polyester. Dessa är ofta billigare än vanliga dunjackor och lättare att rengöra. Här hittar du snygga vadderade jackor utan riktigt dun i.

LÄS OCKSÅ: Parkas dam 2020: Höstens snyggaste damparkas är här!