Stor stråväska fylld med blommor
Väskor

Stråväskor 2024: den trendiga strandväskan till våren och sommaren

Sommaren 2024 är här och stråväskan trendar på sociala medier som aldrig förr. Vi listar 16 unika stråväskor i olika prisklasser som kommer hålla långt in på höstterminen!

Att stråväskan blivit ett måste i garderoben är sedan en tid tillbaka en självklarhet. Kanske då den stabilt bär upp alla accessoarer som annars har en tendens att bilda en röra på sandiga stränder eller kanske bara för att väskan är otroligt snygg? Vi på Alissa tycker att stråväskan är en must-have och listar nedan 16 coola alternativ, en del klassiska samt några i former som den inte synts så mycket i än!

Innehållsförteckning

Eleganta stråväskor

Stor stråväska med tyg innuti.

1. Stor stråväska med tyg innuti och en innerficka. Du stänger väskan på ett bohemiskt sätt – med ett knytband. Se fler bilder och köp här.

Stor stilren stråväska i naturliga färger med skinndetalj

2. Vill du göra en riktig investering i en stråväska kan dehär vara ett alternativ. I en högre prisklass men ack så snygg. Den här är från det trendiga märket Zadig & Voltaire. Se fler bilder och köp här.

Rund hård stråväska med svarta detaljer.

3. Rund, hård och liten cross body bag med detaljer i skinnimitation. Insidan är fodrad och bandet går att justera. Se fler bilder och köp här.

Liten stråhandväska med ljusa läderdetaljer.

4. Liten elegant väska i strådesign med ljusa läderdetaljer. Axelbandet går att justera och väskan har praktiska fickor inuti. Se fler bilder och köp här.

Brun iten väska i strå med somrig design.

5. Nätt och vacker väska i brunt med fina somriga detaljer och flätat axelband. Väskan finns också i färgen off-white. Se fler bilder och köp här.

Rund väska i jute med sidor i silver.

6. Snygg och festlig rund väska flätad i jute med sidor i silver. En riktig ibiza-dröm! Se fler bilder och köp här.

Stråväska med bruuna läderdetaljer i lagom storlek.

7. Stråväska med bruna läderdetaljer i en modern väskdesign. Väskan stängs med dragsko. På innsidan finns en rymlig ficka med dragkedja. Se fler bilder och köp här.

Medelstor väska i jute från nunoo med rosa detaljer.

8. En riktigt trendig väska 2022. Lyxig medelstor väska med snygga rosa detaljer. Du stänger väskan genom en dragsko i innertyget. Väskan är från det populära märket nunoo. Se fler bilder och köp här.

Rund liten handväska med detaljer i brunt läder.

9. Liten snygg väska i klassisk strådesign med bruna läderband. Du stänger väskan snyggt genom att knyta en rosett i öppningens mitt. Se fler bilder och köp här.

Avslappnade stråväskor

Stor shoppingväska i stråmaterial med grön ton.

10. Unik stråväska i en grön ton med rutiga handtag. Insidan är textilfodrad och har ett sidofack att lägga småprylar i. Se fler bilder och köp här.

Klassisk strandväska i strå från wakakuu.

11. Wakakuu:s egna design på en stråväska. Väskan är riktigt praktiskt att lägga i grejer för en dag på stranden. Se fler bilder och köp här.

Shoppingväska i strå med bruna läderhandtag

12. Klassisk stråväska med sidor i silver. Väskan är rymlig och kan därför användas som strandväska och shoppingväska. Se fler bilder och köp här.

Liten rosa stråväska med guldigt handtag

13. Vill du vara trendigast på stranden i sommar? Då är det den här väskan du ska ha. Somrig stor väska som tar dig tillbaka till det glamourösa 50-talet. Väskan är har broderier och två innerfickor. Se fler bilder och köp här.

Liten stråväska med brodderade blommor.

14. Vacker stråväska med brodderade blommor. En riktig sommardröm! Se fler bilder och köp här.

fyrkantig virkad väska i strådesign med runda handtag.

15. Fyrkantig virkad väska i strådesign med runda handtag. Väskan passar perfekt för att slänga ner bikinin och handduken i och ge sig ner mot vattnet i sommar. Se fler bilder och köp här.

Stor stråväska i enkel design.

16. Trendig och rymlig stråväska i en design som liknar en klassisk tygpåse. Den här kommer till ett riktigt bra pris! Se fler bilder och köp här.

📈. Är stråväskan en trend år 2022?

Stråväskan har länge varit ett måste i garderoben men just i sommar 2022 är den speciellt trendig. Under säsongen har stråväskan synts flitigt både i modesammanhang men också av en stor målgrupp ute på stan. En sak som är säker är att väskan lätt höjer en outfit samt får dig att sticka ut lite på ett snyggt sätt!

🏖️ Fungerar stråväskan bra som en strandväska?

Faktum är att stråväskan går utmärkt att använda som en strandväska. Den är känd som en given accessoar att ha med på stranden då väskan är både praktisk och trendig. Vad som är så bra med just stråväskan är att den har så många användningsområden: Den fungerar på stranden ,till kontoret, på festen, och varför inte använda den på shoppingturen!

💰 Vad är priset på en stråväska?

Stråväskan finns i olika prisklasser då den finns i olika storlekar, former och mönster. I snitt kostar stråväskan runt 400 kronor men det finns även dyrare varianter för uppemot 3000 kronor. Det kan vara bra att köpa en snäppet dyrare stråväska för bra kvalité. Detta då en bra stråväska kan hålla flera somrar framöver.

👜 Vad används en stråväska till?

En väska som verkligen har många användningsområden är stråväskan. Många väljer att använda den för att packa till picknicken i parken en varm sommardag, andra använder den som shoppingväska. Varför inte som en träningsväska eller till vardags? Du väljer själv!

4.7/5 - (8 votes)

LÄS OCKSÅ:
Piffa upp outfiten med trendiga accessoarer för vår 2024!
24 stilsäkra magväskor till säsongen 2024 – i olika färger och modeller
30 riktigt snygga väskor och handväskor för 2024 – trendigaste väskorna i alla olika stilar