Stor stråväska fylld med blommor
Väskor

Stråväskor 2022: den trendiga strandväskan till våren och sommaren

Sommaren 2022 är här och stråväskan trendar på sociala medier som aldrig förr. Vi listar 20 unika stråväskor i olika prisklasser som kommer hålla långt in på höstterminen!

Att stråväskan blivit ett måste i garderoben är sedan en tid tillbaka en självklarhet. Kanske då den stabilt bär upp alla accessoarer som annars har en tendens att bilda en röra på sandiga stränder eller kanske bara för att väskan är otroligt snygg? Vi på Alissa tycker att stråväskan är en must-have och listar nedan 20 coola alternativ, en del klassiska samt några i former som den inte synts så mycket i än!

Innehållsförteckning

Stråväskor med läderhandtag

Stor shoppingväska i stråmaterial med läderhandtag

1. Klassisk stråväska med bruna läderhandtag, perfekt för strandutflykten! Väskan har ett litet innerfack och försluts smidigt med magnetknapp. Se fler bilder och köp här.

Shoppingväska i strå med bruna läderhandtag

2. Stråväska med dubbla, avtagbara läderhandtag och ett justerbart axelband. Väskan har även en avtagbar packsäck på insidan med en sidoficka, och är gjord i det klassiska halmmaterialet som kännetecknar stråväskor. Se fler bilder och köp här.

Unik randig stråväska från ARKET

3. Högkvalitativ stråväska i randig design gjord i det starka fribret från Raffia-palmens blad. Denna vackra stråväska har dubbla läderhandtag och passar till både stranden, picknicken eller bara för shoppingen! Se fler bilder och köp här.

Väska i flätat strå med detaljer i läderimitation

4. Stråväska med svarta band i läderimitation runt om som gör den ännu snyggare. Väskan har dubbla handtag samt knytband upptill och ett öppet ytterfack. Se fler bilder och köp här.

Stora stråväskor

Stor och rymlig stråväska från NA-KD

5. Stor och rymlig stråväska i fyrkantig design, ett perfekt val när du har mycket att ta med dig! Materialet är jute. Se fler bilder och köp här.

Rymlig fyrkantig stråväska i unik design med silverdetaljer

6. Den här stora stråväskan har ett vackert blommigt silvertryck runt om hela väskan som ger den det lilla extra! Kan användas som strandväska eller till och med som inredning eller förvaring. Se fler bilder och köp här.

Rymlig stråväska från Carin Wester med breda, Carin Wester-prydda handtag i topp.

7. Stråväska från Carin Wester i perfekt storlek. Klassisk design men med en extra detalj i form av Carin Wester-text tryckt över handtagen. Se fler bilder och köp här.

Handgjord stor stråväska med turkosa detaljer

8. Denna oversized stråväska är handflätad i vaxad bomull, vilket gör att varje exemplar är helt unikt! Väskan har turkosa ränder som detalj. Ett måste i sommarens och höstens garderob! Se fler bilder och köp här.

Runda stråväskor

Liten rund stråväska 2021

9. Nätt och vacker väska i rund design. Kan bäras både som handväska och över axeln. Väskan är gjord i jute. Se fler bilder och köp här.

Rund liten väska i stråmaterial med framsida i guld

10. Hangjord rund väska från Milook med en framsida i vackert guldtryck och baksida i slät naturfärg. Materialet är 100% jute. Se fler bilder och köp här.

Annorlunda stråväska från Object Collectors Item

11. En annorlunda designad stråväska från Object Collectors Item. Väskan har en innerpåse med dragsko och dubbla handtag. Ett riktigt statement piece i år! Se fler bilder och köp här.

Liten rund väska med svarta detaljer i läderimitation och justerbart band.

12. Smidig, liten stråväska i rund form. De svarta detaljerna i läderimitation kombinerat med den klassiska stråfärgen gör det här till en trendig väska för årets säsong. Väskan är också fodrad och har ett justerbart band. Se fler bilder och köp här.

Stråväskor för stranden

Flätad stråväska med blå och svarta detaljer

13. Flätad stråväska med ränder i blått och svart från Samsøe Samsøe. En riktigt snygg stråväska med det lilla extra. Bär den till stranden eller på en runda i stan i sommar! Se fler bilder och köp här.

Svart stråväska med medföljande gul scarf

14. Svart stråväska med en medföljande gul scarf runt ena handtaget som dekoration. En smidig stråväska att ha med sig på strandutflykten! Se fler bilder och köp här.

Handväska i strå för stranden 2021

15. Denna handväska i strå från Pieces har en snygg design och bärs med fördel till stranden. Den har ett stort fack med dragsko i öppningen samt två mindre innerfack. Se fler bilder och köp här.

Liten strandväska i strå med fransar

16. Perfekt handväska för stranden. Väskan är dessutom gjord av flätade majsblad! Se fler bilder och köp här.

Små stråväskor

Trendig stråväska med lädersnöre och dekorativa tofsar

17. Den här trendiga stråväskan har svarta, dekorativa tofsar och stängs med ett lädersnöre. Den kommer också med en kortare, avtagbar axelrem, vilket låter en välja hur man vill bära väskan. Se fler bilder och köp här.

Lyxiga stråväskor från Tommy Hilfiger

18. Lyxig variant av stråväskan, från Tommy Hilfiger. Detaljer i guld med det klassiska spännet framtill som dubblar som magnetlås. Insidan är fodrad och väskan har ett stort innerfack. Se fler bilder och köp här.

Gullig liten stråväska i rund design. Väskan har broderade blommor på framsidan

19. Gullig liten stråväska i rund design med broderade blommor på framsidan. En axelremsväska av flätat pappersstrå som stängs med knytband upptill. Väskan har en diameter på 15 cm, perfekt när du vill ha en liten, lätt väska närtill endast för nödvändigheterna! Se fler bilder och köp här.

Stor axelväska i strå

20. Att Fanny Packs är trendigt är en självklarhet! Hur cool är inte då denna stråvariarten? Designad med en toppöppning med magnetisk förslutning, en innerficka och ett unikt flätat handtag detaljerat med fransar. Se fler bilder och köp här.


📈. Är stråväskan en trend år 2021?

Stråväskan har länge varit ett måste i garderoben men just i sommar 2021 är den speciellt trendig. Under säsongen har stråväskan synts flitigt både i modesammanhang men också av en stor målgrupp ute på stan. En sak som är säker är att väskan lätt höjer en outfit samt får dig att sticka ut lite på ett snyggt sätt!

🏖️ Fungerar stråväskan bra som en strandväska?

Faktum är att stråväskan går utmärkt att använda som en strandväska. Den är känd som en given accessoar att ha med på stranden då väskan är både praktisk och trendig. Vad som är så bra med just stråväskan är att den har så många användningsområden: Den fungerar på stranden ,till kontoret, på festen, och varför inte använda den på shoppingturen!

💰 Vad är priset på en stråväska?

Stråväskan finns i olika prisklasser då den finns i olika storlekar, former och mönster. I snitt kostar stråväskan runt 400 kronor men det finns även dyrare varianter för uppemot 3000 kronor. Det kan vara bra att köpa en snäppet dyrare stråväska för bra kvalité. Detta då en bra stråväska kan hålla flera somrar framöver.

👜 Vad används en stråväska till?

En väska som verkligen har många användningsområden är stråväskan. Många väljer att använda den för att packa till picknicken i parken en varm sommardag, andra använder den som shoppingväska. Varför inte som en träningsväska eller till vardags? Du väljer själv!

LÄS OCKSÅ:
30 riktigt snygga väskor för 2022 – trendigaste väskorna i alla olika stilar
Piffa upp outfiten med trendiga accessoarer för vår 2022!
35 stilsäkra magväskor till säsongen 2022 – i olika färger och modeller