kvinnliga ben med korta jeans och gympaskor
Byxor Jeans

Jeans med korta ben – Vi listar årets jeans för dam!

Följer man med i jeans-trenderna för dam är det ett par som står på tapeten just nu – jeans med korta ben, eller om man väljer att säga “croppade” jeans. Funderar man över varför jeans blivit så trendiga är svaret lätt; de framhäver anklarna på ett snyggt sätt och passar riktigt bra både till sneakers men också till snygga klackskor. 

Det som är så bra med de korta jeans är att de finns i nästan alla modeller som de vanliga långa finns i, till exempel kan du köpa Mom-jeans eller flared jeans med korta ben. Det svåra är bara hur man hittar jeansen. Där hjälper vi på Alissa dig att hitta rätt med olika sektioner som länkar till de snyggaste varianterna av jeans med korta ben för dam i olika modeller!

Innehållsförteckning

Klassiska jeans med korta ben

Straight jeans med en normal passform

1. Fint raka jeans i den klassiska jeansfärgen. Jeansen har en snygg passform och en smickrande hög midja. Se fler bilder och köp här.

Klassiska korta jeans i svart

2. Dessa jeans är raka och kommer från Carin Wester. Byxbenen är ankellånga och har lite stretch. De skapar lätt en snygg outfit tillsammans med en cool t-shirt! Tillverkade i hållbar bomull. Se fler bilder och köp här.

Klassiska jeans korta ben i ljusblå färg

3. Ett par snygga jeans med korta ben i klassisk modell. Dessa jeans har hög midja och 5-ficksjeansdesign. Se fler bilder och köp här.

Jeans med kort benslut

4. Rymliga och sköna jeans från Filippa K. Dessa klassiska jeans med korta ben är enkelmatchade, tidlösa och helt enkelt svårt att gå fel med! Se fler bilder och köp här.

Croppade jeans med kontrastdetalj för dam 2021

5. Häftiga jeans med kontrastdetaljer på ben och baksida. Dessa jeans med korta ben har en hög midja, en slapp passform och hela fem fickor. Se fler bilder och köp här.

Vida croppade jeans i blå färg för dam 2021

6. Dessa jeans är klassiskt blått färgade och kommer från Arket. De har coolt vida ben och är smått flared längst ner. Se fler bilder och köp här.

Raka korta jeans i mörkblå färg

7. Härliga jeans med lösare passform som snyggt visar lite hud längst ner vid anklarna! Se fler bilder och köp här.

Svarta jeans med korta ben från Arket

8. Snygga jeans från Arket med normal passform och croppade ben. Jeansen kan med en snygg blus lätt användas till något finare tillställningar! Se fler bilder och köp här.

Momjeans med korta ben

Mom jeans dam korta i ljusblå färg

9. Jeans i den trendiga Momjeans-modellen med slitningar. Jeansen är ljusblåa och av märket Calvin Klein. Se fler bilder och köp här.

Ljusblåa jeans i ekologisk bomull

10. Fina jeans med hög midjepassform och raka ben. Jeansen är något kortare och har vacker passform. Se fler bilder och köp här.

Mom jeans dam korta high waist

11. Jeans med hög midja som är vackert blå och i Mom fit! Dessa jeans med korta ben är dessutom gjorda i ekologisk bomull. Se fler bilder och köp här.

Mom jeans i svart med slitningar och korta ben

12. Coola jeans som sitter snyggt och visar av skorna fint tack vare den korta ankellängden. Dessa jeans är svarta och har en hög midja. Se fler bilder och köp här.

Rosa momjeans i kort modell

13. Söta rosa momjeans i kort modell från Only. De är gjorda i denim med lite stretch, och har en snygg, hög midja. Se fler bilder och köp här.

Mörkblå jeans med korta ben för dam 2021

14. Underbara jeans i en härligt blå färg. Jeansen är ankellånga och gjorda i stretchig, tvättad bomullsdenim. De är lösare i passformen och har en extra hög midja. Se fler bilder och köp här.

Utsvängda jeans med korta ben

Jeans korta ben flared ljusa

15. Snygga flare jeans i kortare modell. Jeansen är i en snygg ljusare färg. Se fler bilder och köp här.

Jeans från Tommy Jeans i högmidjad modell

16. Utsvänga fantastiska jeans från Tommy Jeans med den klassiska loggan baktill. Denna modell är högmidjad och ankellång. Se fler bilder och köp här.

Utsvängda korta jeans i svart av BCI-bomull

17. Trendiga jeans i utsvängd modell. Jeansen är svarta samt formar sig efter din kropp vackert. De är dessutom gjorda i BCI-bomull, vilket gör dem till ett mer hållbart val av jeans! Se fler bilder och köp här.

Flared jeans med vriden söm

18. Ursnygga jeans som går ut lite längst ner. Jeansen en vriden sömdetalj och fickor på framsidan och baksidan. Se fler bilder och köp här.

Utsvängda korta jeans i blå färg

19. Ett par utsvängda jeans i kortare modell som lätt gör din outfit snygg. Jeansen är från Rodebjer och är gjorda i ekologisk, stretchig bomull! Se fler bilder och köp här.

Svarta jeans med korta ben

Svarta korta jeans

20. Riktigt coola jeans i svart färg som är raka och något kortare. Jeansen har femficksmodell. Se fler bilder och köp här.

Svarta korta jeans med hög midja

21. Klassiska svarta jeans med korta ben från Carin Wester. Dessa jeans har raka ben och en extra hög midja. Snygg v-detalj i hällorna baktill. Se fler bilder och köp här.

Vida svarta jeans med kort ben

22. Dessa svarta jeans med vida, korta ben är det perfekta basplagget! De är gjorda av vävt tyg och utan stretch och har fem fickor. Se fler bilder och köp här.

Levis jeans med korta ben

Ankle jeans levis

23. Otroligt snygga jeans i ljusare modell med hög midja och kortare i modellen nertill. Jeansen har det trendiga märket Levis! Se fler bilder och köp här.

Klassiska korta levis jeans i svart

24. Ett par klassiska Levis jeans i svart, kortare modell. Ett måste att ha i garderoben! Se fler bilder och köp här.

Kortare Levis jeans

25. Ett par otroligt snygga Levis jeans i kort modell med vintageinspirerad passform i modern version. De har raka ben för en mångsidig look. Se fler bilder och köp här.


👖 Hur tvättar man jeans med korta ben?

Försök att leta efter lappen i jeansen, där står det tvättråd för just ditt par. Ett tips är också att inte tvätta jeans för mycket, då de tappar färg ju mer man tvättar dem.

👖 Är det trendigt med korta jeans?

Ja! Croppade jeans är väldigt inne år 2020, trenden har kommit och gått en del genom åren med är just nu något du absolut vill addera till din outfit!

LÄS OCKSÅ:
Skinnbyxor (Dam) – Höstens trendigaste byxor 2020

LÄS OCKSÅ:
Snygga jeans för dam vi alla kommer bära 2021!
Jeanskjolar 2021: 30 kjolar i jeans du inte vill missa!
Byxor våren 2021 – 32 riktigt snygga par för dam!